Pompoensoep met saliespekjes

Pompoensoep met saliespekjes
Recept Afdrukken
Pompoensoep met saliespekjes
Maaltijd Voorgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Maaltijd Voorgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees met schil in kleine stukjes. Snijd een bosui en een knoflook fijn, fruit ze op een laag vuur samen met de paprikapoeder in een soeppan in de boter gedurende 5 minuten, blijf goed roeren. Schil ±3 cm gemberwortel en rasp deze boven de gefruite ui, schenk er dan de bouillon op.
  2. Schil en rasp de wortels, voeg ze toe aan de bouillon en laat ze in 15 minuten gaar koken. Snijd ondertussen de blaadjes van de salie in dunne reepjes.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 minuten uit. Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd ze apart. Laat wat bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde gebonden soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  5. Maak de oranjeroom, was de sinaasappel heel goed en rasp er een eetlepel schil af, roer dit samen met de koriander door de crème fraîche. Schep in iedere soepkom een flinke lepel oranjeroom, doe de saliespekjes en in ringetjes gesneden bosui erover en schep er de hete soep op
Notities

Dit recept is van www.verseoogst.nl