Roomkwark tompouces
Posted in Zuivel
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
stuks
|
Ingrediënten
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 2-3 eetl. vloeibare honing
- 500 g boeren roomkwark
- 2 dl boerenslagroom, stijfgeklopt
- 50-100 g poedersuiker
- 1 merg van vanillestokje
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Halveer elk plakje deeg (er zijn nu 20 plakjes van 10 x 5 cm) en leg ze op een ingevette bakplaat. Prik het deeg met een vork regelmatig in.
- Bestrijk de plakjes deeg heel dun met honing. Leg een rooster op de deegplakjes (zo kan het deeg tijdens bakken niet rijzen).
- Bak de deegplakjes in circa 15 min. lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
- Klop de kwark, slagroom, poedersuiker en vanillemerg door elkaar. Bouw van de deegplakjes en de kwarkvulling 10 tompouces.
Notities
Dit recept is van www.boerderijzuivel.nl