Roomkwark tompouces

Roomkwark tompouces
Recept Afdrukken
Romige tompouces van boerenkwark met slagroom
Het dunne laagje honing op het bladerdeeg karamelliseert tijdens het bakken. Zo wordt het deeg heerlijk krokant.
Maaltijd Desserts
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Maaltijd Desserts
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Instructies
  1. Halveer elk plakje deeg (er zijn nu 20 plakjes van 10 x 5 cm) en leg ze op een ingevette bakplaat. Prik het deeg met een vork regelmatig in.
  2. Bestrijk de plakjes deeg heel dun met honing. Leg een rooster op de deegplakjes (zo kan het deeg tijdens bakken niet rijzen).
  3. Bak de deegplakjes in circa 15 min. lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
  4. Klop de kwark, slagroom, poedersuiker en vanillemerg door elkaar. Bouw van de deegplakjes en de kwarkvulling 10 tompouces.
Notities

Dit recept is van www.boerderijzuivel.nl