Romige tompouces van boerenkwark met slagroom
Het dunne laagje honing op het bladerdeeg karamelliseert tijdens het bakken. Zo wordt het deeg heerlijk krokant.
Porties
10stuks
Kook Tijd
30minuten
Porties
10stuks
Kook Tijd
30minuten
Instructies
  1. Halveer elk plakje deeg (er zijn nu 20 plakjes van 10 x 5 cm) en leg ze op een ingevette bakplaat. Prik het deeg met een vork regelmatig in.
  2. Bestrijk de plakjes deeg heel dun met honing. Leg een rooster op de deegplakjes (zo kan het deeg tijdens bakken niet rijzen).
  3. Bak de deegplakjes in circa 15 min. lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200┬║C.
  4. Klop de kwark, slagroom, poedersuiker en vanillemerg door elkaar. Bouw van de deegplakjes en de kwarkvulling 10 tompouces.
Notities

Dit recept is van www.boerderijzuivel.nl