Runderbouillon
Posted in Rundvlees
Kook Tijd | 240 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 600 g runderpoulet
- 3 l water
- 1 mergpijpje
- 2 kruidnagels
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 schone theedoek
- 4 takjes platte peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- keukengaren
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng in een grote soeppan het soepvlees met 3 liter koud water aan de kook. Schep het schuim dat komt bovendrijven eraf. Snijd de ui in kwarten en steek hier de kruidnagels in.
- Snijd de overige groente in grove stukken. Voeg de groente en de peperkorrels toe aan de bouillon.
- Maak het bouquet garni. Bind de peterselie, laurier en tijm met keukengaren bij elkaar en leg dit boeketje in de soep.
- Laat de bouillon, zonder deksel en net onder het kookpunt, 3-4 uur trekken. De bouillon zal inkoken. Schep regelmatig het schuim eraf. Zeef de bouillon door een schone theedoek. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. En klaar is je soepbasis.