Spruitjesstampot
Posted in Groenten, Varkensvlees
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 rookworsten
- 100 ml melk
- 10 g boter
- nootmuskaat
- 100 belegen boerenkaas
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 sjalotje
- 1 kg spruitjes
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Maak intussen de spruitjes schoon, verwijder de worteltjes en lelijke blaadjes. Snijd in de onderkant van de spruitjes een kruisje. Kook de spruitjes ongeveer 7 minuten, prik er met een vork in, lukt dit dan zijn ze gaar. Laat ze niet te lang koken dan gaan ze ruiken!
- Verwarm de melk, maar laat deze niet koken. Snijd het sjalotje heel fijn en de kaas in blokjes. Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak. Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en nog wat nootmuskaat.
- Wel de rookworsten gedurende 15 minuten in heet water. Giet de spruitjes af en stamp ze iets fijn. Meng de gestampte spruitjes samen met het fijngesneden sjalotje en de kaas in kleine blokjes door de hete aardappelpuree.
- Serveer de stamppot direct of doe het gerecht in een ovenvaste schaal.
Notities
Dit recept is van www.verseoogst.nl